У день виборів в УГКЦ помолилися, щоб народ не віддав державу в руки тим, які поведуть його "дорогою знищення і безнадії"

У день виборів в УГКЦ помолилися, щоб народ не віддав державу в руки тим, які поведуть його "дорогою знищення і безнадії" - фото 1
25 жовтня у храмах УГКЦ відбулися молитви за чесні і успішні вибори до місцевих органів державної влади. Така молитва відбулася і Патріаршому соборі Воскресіння Христового у Києві за участю Патріарха Святослава.

У промові Глава УГКЦ зауважив, що соціологи часто питають українців: чи правильною дорогою рухається наша держава? Чи правильно рухається наше суспільство?

«Ми, як християни, кажемо, що є дві дороги. Одна дорога – це знищення, руйнування, корупції, розпаду і остаточно смерті. А друга – дорога правди, життя. Це дорога, яка базується на Божому слові. І дороговказом, який показує цю дорогу, є Божий закон, Його правда», – вважає Блаженніший Святослав.

«Напередодні цих виборів, – зазначив проповідник, – була одна ініціатива наших мирян, які запитували кандидатів, на якому законі ті будують свою програму... Очевидно, що ми сьогодні молимося, аби український народ зробив правильний вибір, не став на дорогу смерті, не дав майбутнє свого народу в руки тих, які поведуть нас дорогою знищення і безнадії».

«Нехай основою нашого громадського суспільно-політичного життя буде християнська надія, яка допоможе нам усе перетривати, а фундаментом закону України буде Божий закон. Бо те, що суперечить Божому закону, насправді є беззаконням, дорогою в нікуди. Нехай милосердний Господь поспішить до кожного з нас, хто страждає, хто дивиться в очі смерті, хто переживає час розпачу... Нехай Його животворне слово буде тією силою, яка поможе нам іти вперед», – побажав усім і кожному Глава УГКЦ.