• Головна
  • Новини
  • Священнослужителі УПЦ (МП) не встали у Раді під час зачитування імен бійців АТО - героїв України (оновлено)...

Священнослужителі УПЦ (МП) не встали у Раді під час зачитування імен бійців АТО - героїв України (оновлено)

08.05.2015, 15:27
Священнослужителі УПЦ (МП) не встали у Раді під час зачитування імен бійців АТО - героїв України (оновлено) - фото 1
Митрополит УПЦ (МП) Онуфрій (Березовський) з колегами залишилися сидіти, незважаючи на те, що встали навіть іноземці. Так він протестував проти війни, твердять в УПЦ (МП)

Представники УПЦ (Московського Патріархату) на чолі з Предстоятелем Церкви Онуфрієм не піднялися під час урочистого засідання парламенту, коли президент Петро Порошенко зачитував імена героїв України, які отримали це звання під час антитерористичної операції. Про це повідомляє LB.ua.

Так, президент повідомив присутнім, що звання героя України отримав 21 боєць, десять з них - посмертно. Цей список зала зустріла оплесками, піднялися всі присутні, навіть іноземці, але не представники УПЦ (МП).

«Особисто, я там не був, але я знаю, що тим самим Предстоятель хотів підкреслити, що він категорично проти війни, він не раз підкреслював особливу шану до героїв, але він також проти будь-яких військових дій.  Тому, що гинуть невинні люди по обидва боки лінії фрону. І він не раз закликав негайно припинити війну», — прокоментував кореспонденту РІСУ цей випадок офіційний речник УПЦ (МП) єпископ Климент.

150508_1.jpg