• Головна
  • Новини
  • Мусульман на окупованій території Донбасу не чіпають – муфтій...

Мусульман на окупованій території Донбасу не чіпають – муфтій

28.05.2015, 11:31
Мусульман на окупованій території Донбасу не чіпають – муфтій - фото 1
На окупованих територіях Луганщини та Донеччини мусульман в основному не чіпають і ставлення до них з боку бойовиків нейтральне.

C5CB400A.jpgНа окупованих територіях Луганщини та Донеччини мусульман в основному не чіпають і ставлення до них з боку бойовиків нейтральне.

Про це в інтерв’ю Радіо Свобода розповів Муфтій Духовного управління мусульман України "УММА" Саїд Ісмагілов.

«Мусульман Луганщини та Донеччини в основному не чіпають. Я не знаю, з чим це пов’язано. Можливо, тому що іслам в Росії визнаний офіційною державною релігією або їх не розглядають як «агентів Держдепу», або тому що у складі бойовиків є чимало мусульман з Кавказу та інших регіонів Росії» . – сказав він.

За словами муфтія, ставлення до мусульман на окупованій території нині виважене.

«Це не порівняти із ставленням до протестантів, православних Київського Патріархату. Щодо мусульман немає вибіркового переслідування за релігійною ознакою», - додав священнослужитель.

Муфтій Саїд Ісмагілов також зазначив, що мусульманам вдалося зберегти своє майно на окупованих територіях.

«Справа в тому, що релігійне майно найчастіше оформлене на баланс місцевих релігійних громад. Періодично вони отримують інструкції, що робити. Представники так званої «ДНР» кажуть, що от-от розроблять кодекс, треба буде перереєструватися за правилами, прийнятими на окупованій території. Утім, коли віряни запитують: на базі якої нормативно-правової бази, за якими законами це буде здійснено, то конкретної відповіді вони не отримують. Нині ж майно мусульманських громад залишається у руках мусульманських громад», - підкреслив муфтій.