• Головна
  • Новини
  • У Львові лідер секти Антонін Догнал затриманий міліцією за побиття жінки...

У Львові лідер секти Антонін Догнал затриманий міліцією за побиття жінки

20.07.2011, 12:39
У Львові лідер секти Антонін Догнал затриманий міліцією за побиття жінки - фото 1

Учора, 19 липня, пізно ввечері стався інцидент біля приміщення колишньої каплиці отців редемптористів на вул. Плуговій, 6 у Львові. Громадянин Чехії і лідер нелегальної релігійної групи Антонін Догнал вдарив у голову місцеву мешканку, в результаті чого вона отримала струс мозку і забій щелепи. Після цього він був затриманий працівниками міліції та спецпідрозділу «Беркут».

exklusiv.gifУчора, 19 липня, пізно ввечері стався інцидент біля приміщення колишньої каплиці отців редемптористів на вул. Плуговій, 6 у Львові. Громадянин Чехії і лідер нелегальної релігійної групи Антонін Догнал вдарив у голову місцеву мешканку, в результаті чого вона отримала струс мозку і забій щелепи. Після цього він був затриманий працівниками міліції. При цьому він чинив опір, і лише за допомогою спецпідрозділу «Беркут» його було посаджено в машину міліції.

Як повідомили РІСУ очевидці, увечері, приблизно о 19.00-19.30, два адепти групи Догнала намагалися закріпити хрест на приміщенні каплиці. Місцеві мешканці закликали їх цього не робити, оскільки такі дії незаконні: є рішення суду про заборону будь-яких будівельних чи інших дій з приміщенням цієї каплиці.

На майно каплиці накладено арешт, відкрито провадження у виконавчій службі. Проте судовий виконавець Шевченківського району м. Львова не може вручити судове рішення про це трьом співвласницям приміщення, колишнім монахиням-василіянкам, оскільки ті не відчиняють представникам влади двері. Тому вона попросила мешканців прилеглих до каплиці будинків терміново повідомити її, якщо хтось із екс-монахинь з'явиться біля каплиці.

Після того, як "догналіти" все-таки встановили металевий хрест на каплиці, місцеві мешканці його зняли і поклали поруч із приміщенням. Між ними та "догналітами" виникла словесна сутичка. Обидві сторони викликали міліцію, яка зафіксувала акт незаконних дій на каплиці, а також закликала до дотримання порядку.

Цього ж вечора, приблизно о 23.00, до каплиці прибув з колишніми монахинями сам Антонін Догнал. За словами місцевих мешканців, "догналіти" порушували громадський спокій, знімали на відеокамеру мешканців у дворі. Сам Антонін Догнал голосно кричав, ображав людей. Коли місцева мешканка, літня пані Емілія попросила не галасувати і затулила рукою камеру, щоби її не знімали, Антонін Догнал вдарив її кулаком в обличчя. Це бачили багато мешканців, які й викликали міліцію.

На місце події прибули дві машини міліції і спецпідрозділ «Беркут». Постраждала написала заяву, до неї додали підписи свідків. Після цього для постраждалу доправили у травмпункт. Там у неї констатували струс мозку і забій лівої щелепи.

Оскільки Антонін Догнал поводився дуже агресивно, його спробували завезти у райвідділ міліції, щоби встановити його особу і взяти пояснення.  Проте колишні монахині стали на його захист. Сам він також чинив спротив, і лише за допомогою бійців «Беркуту» його було посаджено в автомобіль міліції.

Як стало відомо РІСУ, на цей момент Антонін Догнал перебуває у Шевченківському райвідділі міліції м. Львова. Очевидці подій дають свідчення. А приміщення райвідділу пікетують адепти групи Догнала.

Як РІСУ повідомляла, кілька колишніх монахинь василіанського контемплятивного монастиря у Брюховичах під Львовом викупили складське приміщення на вул. Плуговій, 6 у Львові, яке до 1946 р. було каплицею Матері Божої Неустанної Помочі отців редемптористів. Пізніше це приміщення належало Міністерству оборони, пізніше науково-дослідному інституту. З початків незалежності Львівська провінція ЧНІ неодноразово намагалася законним шляхом повернути собі приміщення каплиці, але воно врешті-решт потрапило у приватну власність. А вже у комерційної фірми його викупили три приватні особи в травні цього року. Ними виявилися колишні монахині-василіанки. Без дозволу вони розпочали переобладнання приміщення. Крім того, почали вести пропагандивну діяльність з мешканцями сусідніх будинків, що викликало в них обурення. У відповідь мешканці створили ініціативну групу і подали в суд на групу догналітів за незаконне ведення будівельних робіт і проведення різних публічних релігійних практик у цьому приміщенні та поруч з ним.

РІСУ бере під свій контроль розвиток подій довкола цього інциденту.