• Головна
  • Новини
  • Понад 400 священнослужителів молитимуться у Львові під час Єхаристійного Конгресу РКЦ...

Понад 400 священнослужителів молитимуться у Львові під час Єхаристійного Конгресу РКЦ

11.05.2012, 18:24
Понад 400 священнослужителів молитимуться у Львові під час Єхаристійного Конгресу РКЦ - фото 1
Римо-католики України готуються провести Євхаристійний Конгрес, який пройде з 26 травня по 3 червня одразу у кількох містах нашої держави.

mokrzycki_a.jpgexklusiv.gifРимо-католики України готуються провести Євхаристійний Конгрес, який пройде з 26 травня по 3 червня одразу у кількох містах нашої держави.

Планується, що участь в урочистостях візьмуть тисячі вірян та кілька сотень священнослужителів, як з України, так із-за кордону. Як наголошують організатори, основна мета Конгресу - зміцнити єдність вірних з Євхаристійним Ісусом.

Про це сьогодні, 11 травня, на прес-конференції у Львові розповіли Глава римо-католиків України Митрополит Львівський Мечислав Мокшицький, єпископ Луцький Маркіян Трофим’як та священик Ян Щих.

«Євхаристійний Конгрес - велика подія у духовному житті. Він повинен поглибити нашу віру, любов до Ісуса Євхаристичного та допомогти кожному усвідомити, яким великим даром є Свята Євхаристія», - сказав митрополит Мечислав Мокшицький.

До проведення Конгресу римо-католики готувалися кілька місяців поспіль. За задумом організаторів, він пройде у кількох містах на найбільших римо-католицьких парафіях. Проте основна увага буде зосереджена у Києві та Львові. У столиці, наприклад, 26 травня у храмі святого Олександра Месою, яку відслужить Папський нунцій в Україні архиєпископ Томас Едвард Ґалліксон, Конгрес розпочнеться. А його центральною подією стане урочиста Свята Літургія, яку 3 червня у Львові відправить гість з Риму, представник Папи кардинал Анжело Комастрі. Меса пройде під відкритим небом на площі біля ветеринарної академії і участь у ній візьмуть понад 400 священнослужителів з України, Польщі, Румунії, Болгарії, Словачиини, Німеччини. Потім духовенство та миряни процесією вирушать до латинської кафедри. Меса у Львові стане кульмінаційним моментом Євхаристійного Конгресу.

«У новітніх часах Конгрес відбувається вперше. В нашій Львівській архидієцезії востаннє його проводили ще у 1930 року. Цьогоріч, у зв’язку із відзначенням 600-ліття перенесення латинської кафедри з Галича до Львова, ми вирішили цю традицію відновити», - наголосив митрополит Мокшицький.

Глава Конференції єпископів РКЦ в Україні Мечислав Мокшицький також повідомив, що окрім духовного, Конгрес матиме й матеріальний вимір. Так, під час його проведення священнослужителі мають намір організувати збір пожертв на відбудову храмів. Усі зібрані гроші вони планують передати римо-католикам Кишинівської дієцезії на побудову церкви у Придністров’ї, де Церква нині переживає складні часи.