• Головна
  • Проекти
  • В РПЦ зробили заяву «у зв'язку з загрозою насильницьких дій стосовно канонічної Церкви в Україні»...

В РПЦ зробили заяву «у зв'язку з загрозою насильницьких дій стосовно канонічної Церкви в Україні»

27.02.2014, 09:35
В РПЦ зробили заяву «у зв'язку з загрозою насильницьких дій стосовно канонічної Церкви в Україні» - фото 1
В РПЦ миттєво відреагували на події в Україні, пов’язані з повідомленнями про спроби окремих активістів захопити деякі храми УПЦ (МП).

В РПЦ миттєво відреагували на події в Україні, пов’язані з повідомленнями про спроби окремих активістів захопити деякі храми УПЦ (МП).

«В останні дні ми стали свідками неприкритих загроз щодо святинь України, шанованих православними віруючими у всьому світі, що законно знаходяться у віданні канонічної Православної Церкви. Києво-Печерська і Почаївська Лаври стали об'єктами провокацій з боку радикалів. Загрози нападу піддавалося Сумське єпархіальне управління.

РПЦ.jpg

Ми звертаємося до всіх православних християн України, незважаючи на їх політичні уподобання, із закликом не допустити посягань на святині. Дякуємо тим, хто вставав на захист храмів і обителей, не давши піддати їх нарузі і відторгнути від істинної Церкви. 

Підносячи молитви про припинення чвар в середовищі братнього українського народу, закликаємо пам'ятати, що шлях до громадянського миру в Україні відкидає релігійне протистояння, привнесення ворожнечі в стіни храмів і монастирів», – йдеться у заяві РПЦ, яку поширив УНІАН-релігії.

Чимало інформації в ЗМІ стосувалося Почаївської лаври, Києво-Печерської Лаври,  яку самооборона Майдану охороняла, щоб запобігти поширеній в ЗМІ інформації про можливість вивезення зі святині реліквій. Поширювалася інформація про спроби вдертися до єпархіального управління УПЦ (МП)  в Сумах з вимогою відчинити Спасо-Преображенський кафедральний собор для служіння єпископа УПЦ КП.

Нагадаємо, що в УПЦ КП стверджують, що не мають жодного стосунку до усіх цих подій та не несуть відповідальності за провокаційні вчинки окремих осіб.

З благословення Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета прес-центр Київської Патріархії 25 лютого повідомив наступне: «Київський Патріархат не закликає ані до погромів, ані до захоплень храмів УПЦ (МП). Ми закликаємо наших братів і сестер з УПЦ (Московського Патріархату) до об’єднання у єдину Помісну Православну Церкву».