• Головна
  • Новини
  • Синод УПЦ у Харкові обговорив липневий візит Патріарха Кирила в Україну та ухвалив відкриття нових монастирів...

Синод УПЦ у Харкові обговорив липневий візит Патріарха Кирила в Україну та ухвалив відкриття нових монастирів

29.05.2010, 09:53
Синод УПЦ у Харкові обговорив липневий візит Патріарха Кирила в Україну та ухвалив відкриття нових монастирів - фото 1
Засідання Синоду УПЦ під головуванням Митрополита Володимира відбулося 28 травня у Харкові.

16001.jpgw.jpgХАРКІВ – Засідання Синоду УПЦ під головуванням Митрополита Володимира відбулося 28 травня у Харкові. Журнали засідання Синоду оприлюднив офіційний сайт УПЦ.

Синод заслухав інформацію про відвідання Патріархом Московським і всієї Русі Кирилом 20-28 липня 2010 року Одеської та Дніпропетровської єпархії та міста Києва.

Запрошення Патріарху Кирилу відвідати Одеську та Дніпропетровську єпархії і місто Київ було направлене Синодом УПЦ ще 5 березня 2010 року. Відповідь Патріаха Московського була позитивною. Синод затвердив склад комісії по організації прийому Патріарха Московського. 

Для координації господарської діяльності Української Православної Церкви, створення економічно ефективних проектів для фінансування Синодальних відділів, будівництва Свято-Воскресенського Кафедрального собору м.Києва та загальноцерковних потреб Синод УПЦ прийняв рішення створити Адміністративно-господарське управління Української Православної Церкви.

Синод також затвердив проект канонізації святих Української Православної Церкви та проект документу, в якому викладено позицію Української Православної Церкви стосовно можливості впровадження в Україні системи ювенальної юстиції.

Синод благословив відкриття  Свято-Серафимівського жіночого монастиря в селищі Комиш-Зоря Куйбишівського району Запорізької області, чоловічого монастиря на честь святого апостола і євангеліста Іоанна Богослова в с.Сільце (урочище «Пчолинок») Іршавського району Закарпатської області та Свято-Георгіївського чоловічого монастиря в с.Заболотне Іршавського району Закарпатської області.

Синод також заслухав інформацію Предстоятеля УПЦ про перебування в Україні Чудотворної ікони Божої Матері «Вифлеємська». Ікона перебувала в Україні впродовж одного тижня –  з 3 по 11 квітня 2010 року. На привезення в Україну її благословив Патріарх Єрусалима та всієї Палестини Феофіл ІІІ та Синод Єрусалимської Церкви. Ця чудотворна ікона знаходиться в базиліці Різдва Христового міста Вифлеєма. На Синоді йшлося також і про перебування в Україні з 13 по 25 травня ще однієї чудотворної ікони – Курської-Корінної ікони Божої Матері «Знамення», яку було доставлено до столиці України з Мюнхена делегаціями  Руської Православної Церкви Закордоном на чолі із архиєпископом Берлінсько-Германським і Великобританським Марком та Української Православної Церкви на чолі із виконуючим обов’язки  голови Відділу зовнішніх церковних зв’язків УПЦ єпископом  Переяслав-Хмельницьким Олександром. Синод висловив вдячність усім, хто спричинився до організації паломництва обох чудотворних ікон в Україну.