• Головна
  • Новини
  • Синод УПЦ (МП) повернув Митрополиту Володимиру усі повноваження...

Синод УПЦ (МП) повернув Митрополиту Володимиру усі повноваження

09.05.2012, 10:00
Синод УПЦ (МП) повернув Митрополиту Володимиру усі повноваження - фото 1
Синод УПЦ (МП), який вчора відбувся під головуванням Митрополита Володимира, відмінив свої попередні рішення щодо керівництва Церквою, які приймалися наприкінці минулого - початку цього року.

MytropolytСинод УПЦ (МП), який вчора відбувся під головуванням Митрополита Володимира, відмінив свої попередні рішення щодо керівництва Церквою, які приймалися наприкінці минулого — на початку цього року. Єпископи УПЦ (МП), зокрема, призупинили дію постанови, за якою на період хвороби Митрополита Київського і всієї України Володимира головувати на засіданнях Синоду доручалося митрополиту Одеському та Ізмаїльському Агафангелу (Савіну).

Вчорашній Синод, за інформацією офіційного сайту УПЦ (МП), призупинив також дію низки постанови від 23 грудня 2011 року (Журнал 74, 75), які передбачали на період хвороби Митрополита Володимира колегіальне управління Київською єпархією та постанову про створення ревізійної комісії на чолі з митрополитом Вишгородським і Чорнобильським Павлом (Лебедем) для перевірки фінансово-господарської діяльності Київської Митрополії УПЦ (МП).

Синод УПЦ (МП), окрім того, скасував своє попереднє рішення, яким тимчасово надавав митрополиту Вишгородському і Чорнобильському Павлу (Лебедю), наміснику Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври право тимчасово керувати Київською єпархією.

В засіданні Синоду, який проходив у Києво-Печерській лаврі, взяли участь: митрополит Одеський і Ізмаїльський Агафангел, митрополит Луганський і Алчевський Іоаннікій, митрополит Чернівецький і Буковинський Онуфрій, митрополит Донецький і Маріупольській Іларіон, митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел, митрополит Сімферопольський і Кримський Лазар, архиєпископ Хустський і Виноградівський Марк, архиєпископ Білоцерківський і Богуславський Митрофан, архиєпископ Чернігівський і Новгород-Сіверський Амвросій, архиєпископ Житомирський і Новоград-Волинський Никодим, єпископ Бердянський і Приморський Єлисей.

На початку засідання, Предстоятель УПЦ (МП) звернувся до єрархів зі вступним словом, у якому подякував усім, хто молився та перебував поруч із ним під час хвороби:

«Вітаю вас із святом Пасхи, що вже уходить, і бажаю, щоби Христос не залишав нас у наших справах, думках та серцях. Хочу поклонитися усім, хто перебував поруч під час моєї хвороби – владикам, отцям та мирянам і бажаю, щоби Господь воздав їм за це».