• Головна
  • Новини
  • Найбільший злочин сьогодні — бути байдужим, — Анатолій Калюжний про події на Євромайдані...

Найбільший злочин сьогодні — бути байдужим, — Анатолій Калюжний про події на Євромайдані

01.12.2013, 10:11
Найбільший злочин сьогодні — бути байдужим, — Анатолій Калюжний про події на Євромайдані - фото 1
Голова, Анатолій Калюжний, та єпископат Собору незалежних євангельських церков України та церкви «Нове Життя» на своїй сторінці у Фейсбуці оприлюднили звернення щодо подій 30 листопада 2013 року.

Анатолій КалюжнийГолова, Анатолій Калюжний, та єпископат Собору незалежних євангельських церков України та церкви «Нове Життя» на своїй сторінці у Фейсбуці оприлюднили звернення щодо подій 30 листопада 2013 року.

«Апофеозом беззаконня та панування безвідповідальності перед Богом та Українським народом став розгін Євромайдану силовими структурами, — йдеться у зверненні. — Ми солідарні з позицією УПЦ КП та УГКЦ, які наполягають на мирному способі політичного діалогу в Україні, засудженні винних у побитті неозброєних громадян та легітимному їх покаранні».

Анатолій Калюжний з колегами зазначає, що уже цілий тиждень Україна напружено розривається на роздоріжжі європейських та східно-азійських цінностей. «Ми розуміємо, що Европа не досконала, але, на нашу думку, там є більше свобод та поваги до мирян, ніж в наших східних сусідів».

«Але сьогодні ми молимо Бога про збереження цілісності України як такої, та безпеки її громадян в цьому нелегкому протистоянні, яке є доказом деградації стосунків між українським народом та нинішньою владою.

Як християни, ми розуміємо духовні вимірі конфлікту. Україна знаходиться на порозі величезних змін та трансформацій! Ми закликаємо всіх, хто знає Бога та має духовну владу, стати в дієвому молитовному проломі за народ, молодь та майбутнє нашого суспільства», — говорить провід Собору незалежних євангельських церков України та церкви «Нове Життя».

І додає, що «тільки безпосереднє Боже втручання, що діє по молитвам вірян, разом з тими, хто не боїться взяти на себе відповідальність за майбутнє нації, може безболісно перезавантажити стосунки народу та влади України».

«Найбільший злочин — це бути байдужим, ховаючись за вислів: "Мені все рівно"», — наголошують церковні наставники. — «Боріться з байдужістю, бо Бог готовий діяти разом з тими, кого переповняє дієва Віра, Надія та Любов. Для того щоб наша мрія про безпечну, правову та Богоцентричну державу стала реальністю, Бог шукає свідомих людей: « Я шукав між ними кого-небудь, що вимурував би мур та став передо мною в проломині за цю землю, щоб я не погубив її» (Єзек. 22:30)».

Тому вони закликають українців до наступних двох кроків:

«Моліться, бо “дуже сильною і ревною є молитва праведного” (Якова 5:16)

Відмовтесь від силових дій: “Блаженні миротворці, бо вони синами Божими будуть названі” (Матв. 5:9)»

Бог любить Україну! Любов перемагає страх! Віра знищує його остаточно! — запевняє голова та єпископат СНЄЦУ.

Світлина зі сайту "Християнська асамблея"