• Головна
  • Новини
  • Обрано Предстоятеля Православної Церкви Чеських земель і Словаччини...

Обрано Предстоятеля Православної Церкви Чеських земель і Словаччини

13.01.2014, 10:27
Обрано Предстоятеля Православної Церкви Чеських земель і Словаччини - фото 1
11 січня 2014 в Пряшеві (Словаччина) відбувся позачерговий XIII Помісний Собор Православної Церкви Чеських земель і Словаччини.

Чехія.jpg11 січня 2014 в Пряшеві (Словаччина) відбувся позачерговий XIII Помісний Собор Православної Церкви Чеських земель і Словаччини , – повідомляє "Православие".

Собор підтримав рішення Священного Синоду Православної Церкви Чеських земель і Словаччини про обрання єпископа Годонінского Іоакима архієпископом Празьким і Чеських земель.

Потім, відповідно до Статуту Православної Церкви Чеських земель і Словаччини, Собор абсолютною більшістю голосів обрав Митрополитом Чеських земель і Словаччини архиєпископа Пряшівського і Словацького Ростислава.

Помісний Собор Православної Церкви Чеських земель і Словаччини є вищим віронавчальним, установчим, адміністративним і церковно-канонічним органом даної Помісної Церкви.

Довідка:
Архиєпископ Пряшівський, обраний Митрополит Чеських земель і Словаччини Ростислав, в миру - Андрій Гонт, народився 25 січня 1978 року в місті Сніні (Словаччина). Закінчив Православний богословський факультет Пряшівського університету (2002), навчався в солунському університеті імені Аристотеля. Ніс пастирське служіння на одній з православних парафій Словаччини, а також духовно опікувався дитячим притулком у Медзилаборце.

8 жовтня 2012 возведений у сан ігумена.

18 листопада 2012 хіротонізований на Пряшівський кафедру.

У липні 2013 року очолював делегацію Православної Церкви Чеських земель і Словаччини на урочистостях з нагоди 1025-річчя Хрещення Русі в Москві, Києві та Мінську.

9 грудня 2013 обраний Місцеблюстителем Митрополичого престолу Православної Церкви Чеських земель і Словаччини.