«Я даю слово вам і Богові, що боронитиму Конституцію, демократію і Америку,- Джо Байден

20.01.2021, 20:50
Світові
«Я даю слово вам і Богові, що боронитиму Конституцію, демократію і Америку,- Джо Байден - фото 1
Джо Байден обраний сорок шостим президентом США. Після складання присяги він виголосив інавгураційну промову, в якій неодноразово наголошував, що покладає надію на Бога, щоб зробити Америку «Маяком для всього світу».

«Це – день Америки, це – день демократії та надії. Сьогодні – тріумф демократії… Віра і розум показують нам шлях вперед і ми можемо усі разом йти до єдності, до тої нації, якою маємо стати, бо без єдності немає нації і шляху вперед. Ми маємо відбудувати душу і майбутнє Америки. Для цього нам потрібна єдність. Моя вся душа сьогодні міститься в тому, щоб поєднати нашу країну, наших людей. Я прошу усіх поєднатися зі мною і об’єднатися проти усіх ворогів: гніву, ненависті, екстремізму, беззаконня, насильства, хворіб, безробіття. Ми можемо усі разом зробити Америку лідером добра і демократичного світу», - промовив Джо Байден.

Він привів у приклад слова Святого Августина, який писав про те, що людьми править єдиний об’єкт їх любові. За словами Джо Байдена, це - можливість, свобода, безпека, гідність, повага, честь і правда. Саме такими чеснотами закликав Байден керуватися американців і пообіцяв не відходити від них:

"Я даю слово вам і Богові, що боронитиму Конституцію демократію і Америку. Я віддам все на службі вам і не буду думати про свої інтереси, а тільки про загальні блага. Разом ми напишемо американську історію надії, не страху, світла, а не темряви, любові, величі і доброти. Ми маємо віддати наші серця один одному».

Новий очільник Білого дому закликав співгромадян забути про розбіжності:

«Всією душею хочу об’єднати США, людей. І я прошу всіх допомогти добитися цього. Єдність - це наш шлях вперед. Ми повинні бути по справжньому Сполученими Штатами Америки. Давайте об’єднаємо наші слова і наші молитви, щоб продовжувати історію нашої великої нації. Якщо ми зробимо це, то наші діти скажуть про нас: вони зробили все можливе, вони виконували свій обов’язок. Демократія не померла при нас, а почала процвітати. Хай благословить Господь Америку і наші війська».