1300-й дім молитви відкрили п'ятидесятники в Україні

1300-й дім молитви відкрили п'ятидесятники в Україні - фото 1
Урочисте відкриття та посвячення Дому молитви п’ятидесятницької церкви «Спасіння», що в Підгайцях неподалік Луцька, святкували 22 листопада.

На святкове зібрання прийшли не тільки члени церкви «Спасіння», а й прихожани та служителі інших церков, представники регіональних об’єднань УЦХВЄ — Волині, Рівненщини, Закарпаття, Івано-Франківщини, Хмельниччини, Київщини та ін. Завітали також представники влади, повідомляє сайт п'ятидесятників України.

Старший єпископ Української церкви ХВЄ Михайло Паночко зауважив, що посвячення приміщення — знакова подія для всієї країни. Адже цей Дім молитви — один із 1300, які п'ятидесятники побудувати за роки незалежності України.

«Був період, коли ми не мали права будувати доми молитви й навчатися у вищих навчальних закладах, коли над нами насміхались, нас принижували… Бог допоміг нам це витримати й пережити. У нас нема образи на те, що було в минулому, але є велика вдячність Богові за те, що Він відкриває Доми молитви в наші дні. Я вбачаю в цьому широко відкриті двері для проповіді Євангелії, великого пробудження, про яке ми молилися й молимося десятки років — щоби Бог спас мільйони українців», — сказав Михайло Паночко.