Анонс: Презентація українського перекладу книжки Енцо Б'янкі "Ісус і жінки"

02.02.2021, 14:30
Анонс
Анонс: Презентація українського перекладу книжки Енцо Б'янкі "Ісус і жінки" - фото 1
Центр СУА з жіночих студій в УКУ спільно із Івано-Франківською академією Івана Золотоустого, видавництвом "Дух і літера" та Нова бібліотека Софії-Мудрості запрошують 3 лютого 2021 р. на презентацію українського перекладу книжки Енцо Б'янкі "Ісус і жінки".

Початок презентації о 15:00.

Онлайн-трансляція буде здійснюватися у на сторінці у Фейсбуці та на порталі РІСУ.

Книга Енцо Б'янкі 'Ісус і жінки' - фото 66108
Книга Енцо Б'янкі "Ісус і жінки"

 

Дебати про місце жінок у християнських громадах тривають у сучасному світі дедалі активніше. Тож учасники презентації звернуться до книги Енцо Б’янкі, яка повертає сучасних християн до одкровення євангельської оповіді й показує Христа в товаристві жінок.

«Енцо Б’янкі, засновник і настоятель (до 2017 року) мішаної чернечої громади Бозе в Італії, наставник у Lectio Divina (божественному читанні Писання), як це практикує та навчає робити Передання, автор багатьох книг на біблійну й духовну тематику, досліджує Євангелія, стурбований тими засліпленнями, що й надалі тяжіють над міжстатевими стосунками в людських суспільствах та й у наших Церквах, — йдеться в анотації до видання. — Зосереджена на ставленні Ісуса до жінок, ця книга перевиховує наш погляд. Перечитуючи разом із Енцо історії зустрічі Ісуса з жінками у синоптичних Євангеліях, а особливо у Четвертому Євангелії, ми відкриваємо ту свободу, з якою ставився Ісус до соціальних та релігійних умовностей; той спосіб, у який він звільняє жінок від упереджень, що приписували їм підлегле та принижене становище. І під досвідченим духовним поглядом Енцо Б’янкі ці зустрічі особливо виявляють новизну християнства».

Так зване «жіноче питання» привертає нині увагу наших культур. На сьогодні ми маємо змогу краще усвідомити, що людство для самореалізації потребує того, щоб жінки були в ньому шанованими й цінованими, тобто щоб між чоловіками й жінками запанувала реальна співпраця на рівних. Зосереджена на ставленні Ісуса до жінок, ця книга запрошує нас перечитати історії зустрічі Ісуса з жінками у синоптичних Євангеліях, а особливо у Євангелії від Йоана.

«Разом із автором ми відкриваємо ту свободу, з якою ставився Ісус до соціальних та релігійних умовностей; той спосіб, у який він звільняє жінок від упереджень, що приписували їм підлегле та принижене становище. Книга надає зримості цим жінкам, яких надихала енергія бажання, винахідливість любові, рішуча воля жити й давати життя», — пише у передньому слові до видання д-р Анн-Марі Пельтьє.

Участь беруть:

  • Енцо Б’янкі, автор книги
  • Галина Теслюк, перекладачка, біблеїстка, координаторка Центру «Союз українок Америки» з жіночих студій УКУ
  • Андрій Яцишин, магістр богослов’я ІФАІЗ
  • Георгій Коваленко, священик ПЦУ, ректор Відкритого православного університету Святої Софії-Премудрості

Модеруватиме зустріч Костянтин Сігов, консультант із питань релігії та стратегічного планування Державної служби України з етнополітики та свободи совісті, керівник видавництва "Дух і літера".

Погортати книгу можна тут.