Маємо припинити хижацьке ставлення до Божого творіння, - Глава УГКЦ

Маємо припинити хижацьке ставлення до Божого творіння, - Глава УГКЦ - фото 1
Слід усвідомити, що ми в цьому світі не є власниками нашої планети, Божого творіння, а лише управителями. Про це сказав Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав у недільній проповіді.

Він розповів про історичну зустріч з нагоди Дня Бога-Творця (1 вересня) очільників трьох Церков: Папи Франциска, Патріарха Варфоломія та Глави Англіканської Церкви, які спільно закликали людство припинити хижацьке ставлення до Божого творіння.

«Сучасна людина, – відзначив проповідник, – не просто не вміє правильно управляти Божим творінням, вона його нищить. Вона залізає своєю жадібною рукою в кишені майбутніх поколінь. Не тільки не повертає власникові плоди. Вона нищить, робить безплідним виноградник, який має доглядати і розвивати».

Тому питання ставлення сучасної людини до Божого творіння, наголошує духовний лідер, набирає сьогодні, як ніколи, гострого значення.

«Ми бачимо, які глибокі кліматичні зміни відбуваються у світі, як людина нищить світ, без якого не може жити. Вона стає першою причиною екологічних лих, а відтак першою жертвою свого хижацького ставлення до Божого винограднику, який ми можемо назвати "все Боже творіння". Тому саме сьогодні є момент переосмислити наше ставлення до Бога і до Його творіння», – наголошує Блаженніший Святослав.

Глава УГКЦ переконує: якщо ми не зуміємо поставити Бога на належному місці у своєму житті, світ навколо нас почне нищитися і вмирати. Буде страждати сама людина. Тому Христос, Творець і Спаситель, має бути наріжним каменем усякої людської творчості і діяльності, зокрема господарської.