Блог ієрея Романа Загоруйка_image

Блог ієрея Романа Загоруйка

Роздуми про війну священика УПЦ

01.12.2015, 23:57

В єдності наша сила, і це дійсно підтверджується теперішніми проблемами українського народу, які він згуртованою працею вирішує, чого би це йому не коштувало. Найкраща як на мене риса справжнього українця - це самопожертва заради свого ближнього та Рідної Землі. Цим ми кардинально відрізняємось від інших, наш потенціал невичерпний і саме тому Бог нас не залишає і не залишить.

Пересвідчитись у цьому всьому я маю можливість під час поїздок на Схід, як священик і волонтер. Дійсно знаходячись у колі однодумців я розумію все більше наскільки біда нас навчила любові та милосердю, вона нас привчила самовіддано допомагати один одному та по справжньому довіряти Богу.

Ми стали одним цілим :військові, священики, волонтери... Не виникає зовсім бажання робити щось для власної вигоди, як на мене саме в цей тяжкий час ми стаємо людяними і хоч на крок наближаємось до Христа.

Коли виїзжаєш із зони комфорту та беспечності і перебуваєш хоч декілька днів близько передової, починаєш розуміти, яке насправді реальне життя, які є серйозні проблеми, і наскільки марним є наше існування, коли воно заключається тільки у само задоволенні та зациклені на власному еґо.

Часто люди запитують мене:"як правильно молитись? "-звичайно починаєш розповідати про суть молитви, її значення і. т. д.. мало хто мене розуміє, адже кожен хоче отримати детальну інструкцію що за чим вичитати, скільки канонів, кафізм, акафістів... таке бажання свідчить про відсутність віри. І тільки серед наших хлопців на фронті, я побачив істинну віру, молитву та справжнє покаяння з щирими слюзами на тих очах що бачили все.. і смерть і страждання.

Я священик УПЦ, деякі добавлять:"Московського патріархату ", але для мене ніколи це не було внутрішнім клеймом, я такий самий українець як інші, так само люблю Бога і Україну,не бажаю бути зрадником не тільки держави, але і своєї Церкви. Закликаю всіх бути єдиними, не дозволяти якимось політичним чи міжконфесійним чварам нас розсварити, давайте краще замість популізму працювати, робити своїми руками майбутнє і Господь бачучи наші спільні старання завжди буде зі своїм вірним народом!

Христос посеред нас!

Останні новини