Конкурс з релігійного краєзнавства має нових партнерів

04.10.2011, 09:44
Конкурс з релігійного краєзнавства має нових партнерів - фото 1
Громадський проект «Туристичні марки» та туроператор «Відвідай» стали партнерами конкурсу релігійно-краєзнавчих матеріалів «Україна наша сакральна», який вже втретє проводить РІСУ.

Громадський проект «Туристичні марки» та туроператор «Відвідай» стали партнерами конкурсу релігійно-краєзнавчих матеріалів «Україна наша сакральна», який вже втретє проводить РІСУ.

Туристичні маркиПроект «Туристичні марки» (далі ТМ) було започатковано в Україні у 2007 році для популяризації місцевого туризму. До того він вже полонив близько десятка країн Центральної і Західної Європи. ТМ – це дерев'яне кружальце із зображенням певної туристичної атракції, архітектурної, історичної або природної пам'ятки. Це може бути замок, монастир, храм, музей, пам’ятник, вершина гори, печера тощо. ТМ принципово відрізняється від звичайного сувеніру тим, що виконує роль трофея – підтвердження того, що мандрівник відвідав цей об'єкт, адже в іншому місці придбати її неможливо. Так, ТМ, присвячену церкві св. Юра в Дрогобичі, можна придбати лише у цьому храмі-музеї і більше ніде.

Кожна ТМ має свій номер, а разом вони утворюють систему з кількох сотень туристично-маркових місць по всій країні. Подорожуючи, мандрівники-колекціонери одночасно збирають ТМ і беруть участь у колекційній грі. Нині в Україні діє понад 200 ТМ-місць, а в перспективі система має охопити всі туристично цікаві об’єкти країни.

Детальну інформацію про проект, правила колекціонування ТМ, діючі та заплановані ТМ-місця із зображеннями марок, описом об’єктів, їхніми фото, розкладом роботи, GPS-координатами, адресами і контактними телефонами ви знайдете на сайті
www.turystycni-marky.com.ua

Проект «Туристичні марки» підготував для переможця та фіналістів нашого конкурсу цікаві та корисні подарунки.

Туроператор А туристичний оператор «Відвідай» має репутацію найкращого організатора турів вихідного дня і не тільки у Західній Україні. Його головні засади: популяризація внутрішнього туризму як елементу патріотизму, розкриття невідомих перлин власного краю, вивчення української історії на місцях.

Сьогодні туроператор пропонує близько сотні маршрутів, прогулянок, проведення ексклюзивних та корпоративних туристичних заходів.

Для переможця конкурсу РІСУ туроператор «Відвідай» пропонує безкоштовну подорож на двох в один із одноденних турів (вибрати можна на сайті оператора).

Зі свого боку РІСУ готує для переможця і 3 фіналістів конкурсу свої подарунки. Також їм буде запропоновано стати штатними співтворцями порталу «Релігійний туризм».

Також партнером конкурсу є Головне управління внутрішньої політики, національностей та релігій Львівської ОДА, яке відзначить найкращий матеріал, присвячений Львівщині.

Нагадуємо, що конкурс «Україна наша сакральна» триває до кінця жовтня цього року.

До конкурсу запрошуються журналісти, краєзнавці, мандрівники, мистецтвознавці та інші особи, які зацікавлені у цій тематиці та мають хист до описування побаченого.

У конкурсі беруть участь авторські краєзнавчі матеріали (статті, фоторепортажі), в яких представляються цікаві сакральні пам’ятки, музейні збірки, релігійна історія населених пунктів і місцевостей тощо.

Детальніше про конкурс