Ватикан скликає на зустріч всіх католицьких блогерів

10.04.2011, 14:40
Ватикан скликає на зустріч всіх католицьких блогерів - фото 1

В понеділок 2 травня 2011 року в Римі відбудеться зустріч блогерів. Метою зустрічі, яку організовують Папські Ради культури та соціальної комунікації, є налагодити діалог між блогерами та представниками Церкви, послухати про досвід тих, хто активно задіяний у цій сфері, а також досягнути глибшого розуміння потреб цієї спільноти.

blog.jpgВ понеділок 2 травня 2011 року в Римі відбудеться зустріч блогерів. Метою зустрічі, яку організовують Папські Ради культури та соціальної комунікації, є налагодити діалог між блогерами та представниками Церкви, послухати про досвід тих, хто активно задіяний у цій сфері, а також досягнути глибшого розуміння потреб цієї спільноти.

Як повідомляє "Католицький оглядач" з посиланням на Vatican Radio, на зустрічі також буде можливість представити нові ініціативи, які робить Церква, залучаючи нові засоби ЗМІ, як в Римі, так і на місцевому рівні.

На зустрічі, яка буде складатися з двох частин, промовці говоритимуть про деякі ключові теми для того, щоб встановити більш загальну дискусію, відкриту для всіх учасників. Перша частина включатиме 5 блогерів – їх оберуть для того, щоб представити різні мовні групи, і кожен говоритиме на окрему тему загального характеру. Під час другої частини виступлять особи, які задіяні в комунікаційну діяльність Церкви  – вони говоритимуть про свій досвід праці з новими ЗМІ, а також про ініціативи, що мають на меті забезпечувати ефективну співпрацю Церкви з блогерами.

Серед учасників зустрічі будуть Кардинал Равазі з Папської Ради культури, Архиєпископ Челлі з Папської Ради соціальної комунікації та отець Ломбарді з Прес-служби Ватикану та Радіо Ватикану. Важливим елементом зустрічі буде те, що вона надасть можливість для неформального спілкування між учасниками, відкриваючи шляхи для подальшої комунікації.

Зустріч запланована на наступний день після Беатифікації папи Івана Павла ІІ для того, щоб скористатися присутністю багатьох блогерів у Римі на урочистостях. До участі в зустрічі запрошують всіх бажаючих, однак ті, хто бажають взяти участь повинні подати попередню заявку, відправивши е-майл з посиланням на свій блог. Кількість місць обмежена до 150, і організатори прагнуть зібрати на зустрічі представників всієї блогосфери. Тому вхідні пропуски та інші деталі будуть видаватись з огляду на різноманітність мов та географії, типології блогів, предмету блогів та своєчасності подачі заявки на участь.

Синхронний переклад буде проводитись італійською, англійською, французькою, польською та іспанською мовами.

Місце проведення - Palazzo San Pio X, in via della Conciliazione, 5.