Блог о. Юліана Тимчука_image

Блог о. Юліана Тимчука

Священник Юліан Тимчук. Церковно-громадський діяч, блогер. Про Бога, церкву, життя та молитву простими словами.

Коли в житті бракує фарб, люди шукають феєрверк

24 жовтня, 14:35
священник Юліан Тимчук - фото 1
священник Юліан Тимчук

Щоб прожити життя – недостатньо лише води та кисню. Потрібні спогади, емоції, сенс перебування тут. Коли вони стійкі та правильні – життя складається добре. Так, іноді нам бракує просто любові, віри та натхнення.

Порожній бак цих цінностей ми заповнюємо правильно. Ми ж не будемо двигун на бензині заправляти воднем, а електромобіль – дизелем. Бог створив людину з потребами, і ці потреби потрібно закривати згідно з тим, що Господь постановив нам на користь.

Матеріальними спокусами та швидкоплинними задоволеннями легко втратити справжній сенс буття. Коли в житті бракує фарб, люди шукають феєрверки — яскраві, але короткочасні моменти, які тимчасово заповнюють порожнечу в душі. Це прагнення може призвести до ілюзорного відчуття щастя, яке швидко зникає, залишаючи нас ще більш розгубленими та невдоволеними.

Фарби малюють картини на віки.
А феєрверки, хоч і яскраві, але вибухають і є тимчасовими.

Істинне джерело радості та спокою — Бог. Замість того, щоб шукати тимчасові насолоди у зовнішньому світі, ми повинні звернути свій погляд всередину себе і знайти гармонію в глибокій вірі та духовності. Саме ця внутрішня фарба, яку дає віра, є постійною і не зникає, як феєрверк, але наповнює наше життя світлом і сенсом.

📖 Апостол Павло писав у своєму листі до Филип’ян: «Радуйтеся завжди в Господі! І знову кажу: радуйтеся!» (Флп. 4:4). Справжня радість походить від нашого духовного зв’язку з Богом, а не від зовнішніх обставин. Коли ми приймаємо цю істину, наше життя наповнюється фарбами, які не змінюються з часом.

Інстаграм: @yuliantymchuk

Теги: #Блоги