Блог Дениса Горенькова_image

Блог Дениса Горенькова

Поруч з українцями, з водою та рушником

25 лютого, 14:11
Поруч з українцями, з водою та рушником - фото 1
На згадку про другу річницю повномасштабного вторгнення Росії, багато людей по всьому світу демонструють свою позицію: Stand with Ukraine, «Стою з Україною».

Дозвольте поділитися з вами історією того, як в ці дні група християн з Великобританії, Німеччини, Нідерландів та Сполучених Штатів особливим чином подякувала та продемонструвала свою підтримку українцям.

24 лютого 2024 року команда міжнародної ініціативи Dnipro Hope Mission («Місія надії на Дніпрі») зібрала своїх друзів: українських волонтерів, військових капеланів, служителів церков. Ця зустрічь мала би бути буденною подією, про яку, мабуть, не варто розповідати читачам важливих релігійних новин, якби не один з елементів, що обрали міжнародні партнери для того, аби подякувати та послужити українцям.

Поруч з українцями, з водою та рушником - фото 130253

Викладач богослов'я з Британії, Джошуа Сьорл, разом зі своєю командою схилились до ніг братів та сестер зі Східу, Півдня, Західу та Центру України, щоб послідувати прикладу Господа Христа:

«… Ісус, знавши те, що Отець віддав все Йому в руки, і що від Бога прийшов Він, і до Бога відходить, устає від вечері, і здіймає одежу, бере рушника й підперізується. Потому налив Він води до вмивальниці, та й зачав обмивати ноги учням, і витирати рушником, що ним був підперезаний» Євангеліє від Iвана 13:3-5.

Поруч з українцями, з водою та рушником - фото 130251

Непросто було людям, звиклим допомагати та служити іншим, прийняти цій особливий прояв подяки та служіння. За роки постійної праці для других кожного з нас охопила не тільки втома. Тим, хто залучений в гуманітарні проекти та душеопікунство, знайомі самотність, ангедонія, слабкість, зневіра, цинізм… Але все це змила вода та стерли руки з рушниками.

Підтримка світової християнської спільноти важлива для нас. Не тільки тому, що демонструє бажання друзів та партнерів України бути разом з нами та допомогти перемогати в цієї війні.

Кожній людині в Україні сьогодні потрібно відчути особливий дотик Божих рук, що допомагає нам зцілитися та вистояти. Тому що де Дух Божий, там є свобода та сила для того, щоб продовжувати служити іншим.

«Бо то Я вам приклада дав, щоб і ви те чинили, як Я вам учинив. Поправді, поправді кажу вам: Раб не більший за пана свого, посланець же не більший від того, хто вислав його. Коли знаєте це, то блаженні ви, якщо таке чините!» Євангеліє від Iвана 13:15-17

Поруч з українцями, з водою та рушником - фото 130252
Теги: #Блоги

Останні новини