• Головна
  • Новини
  • Митрополит УПЦ (МП) Агафангел прирівняв Путіна до Кузьми Мініна і Дмитра Пожарського...

Митрополит УПЦ (МП) Агафангел прирівняв Путіна до Кузьми Мініна і Дмитра Пожарського

08.10.2012, 14:11
Митрополит УПЦ (МП) Агафангел прирівняв Путіна до Кузьми Мініна і Дмитра Пожарського - фото 1
Митрополит Одеський і Ізмаїльський УПЦ (МП) Агафангел (Савін) від імені духовенства єпархії, православної громадськості та від себе особисто привітав Володимира Путіна із 60-річчям, яке президент РФ відзначав 7 жовтня.

578-007.jpgМитрополит Одеський і Ізмаїльський УПЦ (МП) Агафангел (Савін) від імені духовенства єпархії, православної громадськості та від себе особисто привітав Володимира Путіна із 60-річчям, яке президент РФ відзначав 7 жовтня. У своєму вітальному слові український єрарх не поскупився на компліменти на адресу ювіляра. Володимира Путіна він називає захисником православної віри, видатним політиком, «подвижницькі труди якого за значенням співставні з діяннями Кузьми Мініна і князя Дмитра Пожарського».

«Ваша всебічно обдарована особистість державного масштабу гармонійно поєднує в собі великий розум, глибоку державну мудрість, справжнє благородство, високу духовність, дипломатичний талант, самовіддану сміливість, мужність і безстрашність, здатність побачити і визначити головні виклики сучасної епохи і своєчасно і гідно відповісти на них. Ваше серце вміщає в себе весь народ Росії, залишаючись уважним і чуйним до потреб кожної окремої людини з її проблемами, скорботами і переживаннями», - цитує слова владики Агафангела офіційний сайт Одеської єпархії УПЦ (МП).

Митрополит зазначає, що Путін все своє життя трудився на благо Росії і те саме продовжує робити і зараз.

«Все своє життя без залишку Ви віддаєте беззавітному служінні Росії. Всі, із захопленням спостерігають за тим, з якою неухильною волею Ви працюєте над подоланням трагічних наслідків розпаду союзної держави. Завдяки Вашій ініціативі та зусиллям міцніють державні та народні зв'язки в рамках Співдружності Незалежних Держав, створено ефективні інструменти реінтеграції братніх народів - Митний Союз і Єдиний Економічний Простір. Віримо, що з притаманними Вам твердістю і неухильною рішучістю, заснованими на гарячій вірі в Бога, Ви послідовно довершите і нове благе починання, також ініційоване Вами - побудову Євразійського Союзу, оновленої форми єдності наших народів, відповідної викликам XXI століття. Всі ці процеси неможливо уявити без Вашої великої особистості», - стверджує єрарх.

За словами владики Агафангела, мільйони православних людей всього світу вдячні Путіну за те, як він захищає віру, не зважаючи на «істерію псевдо інтелігенції, ліберальних проплачених ЗМІ і деяких західних організацій, які вважають себе вершителями долі Росії» .

«Вибудовувана Вами спільно зі Святішим Патріархом Московським і всієї Русі Кирилом модель церковно-державних відносин є зразком і прикладом для наслідування не тільки для країн канонічної території Російської Православної Церкви, але й у світовому масштабі», - зазначає він.

«У цей світлий, високоторжественний і радісний день не тільки для Вас, але і для всієї Русі, радію радістю Вашою, разом з усім російським народом, з усіма людьми доброї волі щиро бажаю Вам видатному державному, політичному і громадському діячеві Російської держави доброго здоров'я, невичерпної енергії і допомоги Божої у Вашій подальшій високій державній творчій діяльності на благо народу Святої Русі. Нехай зміцнить Вас Всемогутній Господь силою з висоти і покриє Вас Пресвята Богородиця, Заступниця Руської землі Своїм всечеснм омофором. І нехай приходять нові ювілеї», - побажав Володимиру Путіну митрополит Агафангел (Савін).