Невідомі підпалили будинок священика Бучацької єпархії УГКЦ

19.07.2010, 09:00
Невідомі підпалили будинок священика Бучацької єпархії УГКЦ - фото 1
У с. Постолівка 14 липня близько 10-ї години ранку невідомі вчинили підпал будинку місцевого священика о. Михайла Пилипіва, кинувши у вікно пляшку з підпалюючою сумішшю.

pidpal1.jpgУ с. Постолівка 14 липня близько 10-ї години ранку невідомі вчинили підпал будинку місцевого священика о. Михайла Пилипіва, кинувши у вікно пляшку з підпалюючою сумішшю. Дружині священика вдалося вчасно погасити пожежу, хоч сама отримала опіки та глибокі порізи від битого скла. Зараз вона перебуває у лікарні.

У прес-службі Бучацької єпархії УГКЦ повідомляють, отець Михайло Пилипів користується повагою церковної влади, священиків і мирян Гусятинського деканату, деканом якого він є. Він не мав ворогів серед місцевих людей.  Останнім часом о. Михайло займався підготовленням документів по придбанні землі в с. Раштівці під Духовний центр Бучацької єпархії. Але отець зіткнувся з сильним протистоянням, яке відкрито виявляли «Рідновіри», які проживають поблизу. Як стверджують у прес-службі, в сторону отця Михайла неодноразово лунали погрози з їхньої сторони про фізичну розправу.

pidpal2.jpg

Правоохоронні органи зараз проводять слідство за фактом підпалу будинку.

БУЧАЧ